بیرون زدگی مقعد یا پرولاپس رکتوم اخیرا به یک وضعیت جدی در زنان و مردان تبدیل شده است. درست است که یک بیماری پزشکی بسیار خطرناک به حساب نمی آید ولی اگر درمان نشود عوارض جبران ناپذیری به همراه دارد. معمولا بیرون #افتادگی_روده با بیماری هایی مشابه #هموروئید (بواسیر) اشتباه گرفته می شود. کامل ترین روش برای تشخیص درست این عارضه از دیگر بیماری ها دانستن علت، علائم و روش های درمان این بیماری است. در این مقاله تصمیم داریم به بررسی تفاوت پرولاپس رکتوم با دیگر بیماری های نشیمنگاهی که رایج ترین آنها #بواسیر است، بپردازیم. پرولاپس رکتوم یا بیرون زدگی مقعد چیست؟ بیرون زدگی مقعد #پرولاپس_رکتوم وضعیتی است که در آن رکتوم (آخرین قسمت روده بزرگ) در کارکرد عضلاتش دچار اختلال شده و باعث می شود تا قسمت انتهایی روده از بین عضلات اسفنکتر عبور کرده و به بیرون از مقعد راه پیدا کند. افتادگی رکتوم بیشتر بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد، اما زنان 50 ساله و بالاتر شش برابر مردان در معرض خطر هستند. این عارضه می تواند خجالت آور باشد و اغلب بر کیفیت زندگی بیمار تأثیر منفی می گذارد. اگرچه همیشه لازم نیست، اما موثرترین درمان برای افتادگی رکتوم جراحی است.
معمولا بیرون #افتادگی_روده با بیماری هایی مشابه #هموروئید (بواسیر) اشتباه گرفته می شود. کامل ترین روش برای تشخیص درست این عارضه از دیگر بیماری ها دانستن علت، علائم و روش های درمان این بیماری است.
در این مقاله تصمیم داریم به بررسی تفاوت پرولاپس رکتوم با دیگر بیماری های نشیمنگاهی که رایج ترین آنها #بواسیر است، بپردازیم.
پرولاپس رکتوم یا بیرون زدگی مقعد چیست؟
بیرون زدگی مقعد #پرولاپس_رکتوم وضعیتی است که در آن رکتوم (آخرین قسمت روده بزرگ) در کارکرد عضلاتش دچار اختلال شده و باعث می شود تا قسمت انتهایی روده از بین عضلات اسفنکتر عبور کرده و به بیرون از مقعد راه پیدا کند. افتادگی رکتوم بیشتر بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد، اما زنان 50 ساله و بالاتر شش برابر مردان در معرض خطر هستند. این عارضه می تواند خجالت آور باشد و اغلب بر کیفیت زندگی بیمار تأثیر منفی می گذارد. اگرچه همیشه لازم نیست، اما موثرترین درمان برای افتادگی رکتوم جراحی است.